Zorgtoeslag aanvraagprocedure

✓ Direct zonder DigiD
✓ De maximale zorgtoeslag
✓ Binnen enkele klikken geregeld

anvraagprocedure

STAP 1:
Aanvraag formulier

U vult eerst het aanvraagformulier in. Tijdens het invullen kunt u ook gelijk zien of u recht heeft op de zorgtoeslag.

STAP 2:
Controle

Uw aanvraag wordt door een van onze medewerkers gecontroleerd. Wij proberen uw aanvraag de zelfde dag nog in behandeling te nemen.

STAP 3:
Machtiging

Binnen enkele werkdagen ontvangt u een brief van de belastingdienst. In deze brief staat een code vermeld.
Bewaar deze goed!

STAP 4:
Compleet

U geeft deze code telefonisch of via het contactformuilier. aan ons door. De rest regelen wij voor u!

Toelichting stappenplan

Hieronder is de aanvraagprocedure voor de zorgtoeslag nog een keer omschreven.

Stap 1 & 2: Aanvraagformulier en controle

Op het moment dat u een aanvraag bij ons indient, gaat het proces van start. Een van onze medewerkers controleert handmatig uw aanvraag. Hierbij wordt gelet op tikfouten, of de opgegeven informatie realistisch is (een inkomen van 15000.000 zal waarschijnlijk een typefout zijn, dit corrigeren wij nadat wij contact met u opgenomen hebben) en of u op basis van uw gegevens, daadwerkelijk recht heeft op de Zorgtoeslag.

Stap 3: Machtiging

Omdat wij de aanvraag voor u indienen bij de belastingdienst is het van belang dat wij door u gemachtigd worden. U ontvangt daarom binnen enkele dagen een brief van de belastingdienst. Hierin staat een code vermeld, deze code hebben wij nodig om uw aanvraag te verwerken. U kunt deze code via het contactformulier of telefonisch aan ons doorgeven. In de brief kunt u ook direct zien waar wij een machtiging voor aanvragen. Controleer of wij alleen een machtiging hebben aangevraagd om de toeslagen voor u aan te vragen.

Stap 4: Compleet

Wanneer wij uw machtigingscode hebben ontvangen kunnen wij uw aanvraag verwerken en indienen bij de belastingdienst. De belastingdienst is uiteindelijk de instantie die bepaald of u recht heeft op de toeslag en hoe hoog deze moet zijn. Indien u alle gegevens naar waarheid heeft ingevuld zult u binnen enkele weken op de hoogte worden gebracht van de status van uw aanvraag. Houd er rekening mee dat toeslagaanvraag.nl geen invloed uit kan oefenen op de betaaldata of de bedragen waar u recht op heeft.

NEEM CONTACT OP

Wij staan klaar om u te assisteren