Werkloos door corona?

In 2020 zijn bijna alle landen getroffen door het coronavirus. Nederland vormt hier helaas geen uitzondering op. Vanwege de maatregelen die getroffen zijn, zijn veel mensen werkloos geraakt of werken verplicht minder uren. Indien u een van deze personen bent is het verstandig om te controleren of u in aanmerking komt voor de zorgtoeslag. Wij hebben alle eisen nog een keer op een rijtje voor u gezet. 

Verzekering
Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag moet u ten eerste beschikken over een basisverzekering. Aangezien iedereen in Nederland verplicht is te beschikken over een basisverzekering, zult u waarschijnlijk voldoen aan deze eis.

Inkomenseis
Vervolgens mag u niet teveel verdienen. De inkomensgrens voor het jaar 2020 is €30.000,- voor alleenstaanden en €38.500,- voor mensen met een partner. Hierbij wordt uitgegaan van het gezamenlijke bruto jaarinkomen. Indien u minder dan deze bedragen verdient hoeft u alleen nog maar te voldoen aan de vermogenstoets. Houdt er echt rekening mee dat u uw inkomen tot aan het moment dat u werkloos bent geworden, op moet tellen bij het inkomen dat u de rest van het jaar zult ontvangen.

Vermogenstoets
Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag mag u niet teveel vermogen hebben. Het maximumvermogen in 2020 is €116.613,- voor alleenstaanden en €147.459,- voor mensen met een partner. 

Aanvragen zorgtoeslag
Indien u voldoet aan alle eisen moet u de zorgtoeslag zelf aanvragen. Dit kan via onze aanvraagformulier. Klik op de afbeelding onderaan deze pagina om de zorgtoeslag aan te vragen.