Zorgtoeslag aanvragen

✓ Direct zonder DigiD
✓ De maximale zorgtoeslag
✓ Binnen enkele klikken geregeld

Zorgtoeslag Aanvragen

Toeslagaanvraag.nl controleert en verwerkt uw aanvraag binnen 1 werkdag.
Indien wij vragen hebben naar aanleiding van uw aanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met up op. Deze aanvraag kost eenmalig €39,50 en u heeft het recht om uw aanvraag binnen 14 kalenderdagen te herroepen. Toeslagaanvraag.nl wilt er graag voor zorgen dat u het maximale uit de zorgtoeslag haalt, het is daarom van belang dat u een geldig telefoonnummer en email adres opgeeft. Voor vragen kunt u ons altijd mailen en / of tijdens kantooruren telefonisch bereiken. U kunt onze contactgegevens boven- en onderaan deze pagina vinden. 

Uw gegevens worden nooit langer bewaard dan noodzakelijk is voor de aanvraag en onze bewijsplicht. Wij houden ons ook aan alle regels omtrent de AVG. Indien u wilt dat wij uw gegevens per direct verwijderen verzoeken wij u om ons een mail te sturen. 

Online consulting icon suitable for info graphics, websites and print media. Colorful vector, flat icon, clip art.

Indien er iets mis is met uw aanvraag krijgt u persoonlijk advies via een van onze specialisten. Dit kan zowel telefonisch als per mail, deze keus laten we aan u over. 

download (1)

Uw aanvraag wordt binnen 1 werkdag verwerkt. Indien wij nog vragen hebben is de verwerkingstermijn afhankelijk van uw reactietijd op onze mail met vragen of belletje.

zorgtoeslag aanvragen

Eisen zorgtoeslag

Om te controleren of u in aanmerking komt voor de zorgtoeslag hebben wij alle eisen nog een keer op een rijtje voor u gezet. 

Verzekering
Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag moet u ten eerste beschikken over een basisverzekering. Aangezien iedereen in Nederland verplicht is te beschikken over een basisverzekering, zult u waarschijnlijk voldoen aan deze eis.

Inkomenseis
Vervolgens mag u niet teveel verdienen. De inkomensgrens voor het jaar 2020 is €30.000,- voor alleenstaanden en €38.500,- voor mensen met een partner. Hierbij wordt uitgegaan van het gezamenlijke bruto jaarinkomen. Indien u minder dan deze bedragen verdient hoeft u alleen nog maar te voldoen aan de vermogenstoets. Houdt er echt rekening mee dat u uw inkomen tot aan het moment dat u werkloos bent geworden ook mee moet nemen in deze berekening.

Vermogenstoets
Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag mag u niet teveel vermogen hebben. Het maximumvermogen in 2020 is €116.613,- voor alleenstaanden en €147.459,- voor mensen met een partner. 

Aanvragen zorgtoeslag
ndien u voldoet aan alle eisen moet u de zorgtoeslag zelf aanvragen. Dit kan via onze aanvraagformulier. Klik op de afbeelding onderaan deze pagina om de zorgtoeslag aan te vragen.